God dækning bør være en forventning

Få god dækning når du vælger teleudbyder

Hvis du allerede bliver træt bare ved tanken om, at skulle gå på jagt i junglen af mobilselskaber og teleudbydere med god dækning? Så er du bestemt ikke den eneste. Danmark har et kæmpe udvalg af store og små teleudbydere. Alle reklamerer højt med deres gode priser og antallet af GB som deres kunder får smidt efter sig. Men hvordan kan man sikre sig, at man reelt får det man betaler for?  

De danske teleudbydere med den bedste dækning i landet

Her kan du få et par gode råd med på vejen når du skal vælge en udbyder til din virksomhed. Det er nemlig vigtigt, at du ikke bare vælger det første og bedste firma der melder sig på banen. Du bør tjekke alle detaljer, inklusive netværksdækning. Mange firmaer tjekker nemlig ikke selv, om deres produkter overhovedet kan fungere på en potentiel kundes adresse. Man ender derfor med at spilde både tid og penge. Hvis du f.eks. har en virksomhed med en salgsafdeling, kundesupport eller har brug for en IT-løsning med optimal hastighed, så sætter det nogle krav til teleudbyderens dækning. Det have direkte konsekvenser for virksomheden, hvis kunderne f.eks. ikke kan komme igennem eller opkald bliver afbrudt. Hvis internettet heller ikke fungerer, kan det få betydning for medarbejderne. Hvis de har en god dækning kan medarbejdere løse deres opgaver til tiden eller uden frustrationer. 

De 4 teleoperatører i Danmark 

I Danmark har vi 4 operatører i Telekom branchen for erhverv; Telenor, Telia, 3 og TDC. 3 og TDC bruger deres eget netværk, hvorimod Telia og Telenor bruger det samme netværk. Dette gør de under et fællesejet infrastrukturselskab TT-netværket. De ejer hver 50%. Selskabet har eksisteret siden 2012 og har over 3 mio. bruger.

Det nyeste udspil fra teleoperatørerne er at de gerne ser den næste generation af mobilinternet. Det kommer til få blive rullet ud i største byer i Danmark til at starte med. De mener det skal være klar så hurtigt så muligt. Det giver virksomheder hurtigere forbindelser og burde formindske udsving i forbindelser, både for tale og internet.

Udrulningen for 5G, for Telia og Telenor, sker i samarbejde med den finske virksomhed Nokia. De står for driften og udbygningen af TT-Netværkets netværk. Men de var ikke de første som var klar med denne løsning. Det var nemlig TDC. TDC er nået så langt, at de dækker 98,4% af Danmark med en 5G dækning.

Hvad er 5G?

5G er den femte generation af mobilteknologi, som videreudvikler på allerede kendte mobilteknologier såsom 2G, 3G og 4G. Rent radioteknisk er 5G ikke anderledes, end andre radioteknologier. Der kommunikeres stadig ved hjælp af Radiobølger. Det er den samme måde som tidligere teknologier og frekvenser.

5G forbedre de gamle mobilteknologier, samt det sikrer, at vi fremadrettet kan hente en større mængde af data hurtigere. Det giver ydermere også højere hastigheder og kortere svartid. Her er et lille fun fact: 5G bruger frekvenser, der tidligere blev brugt til TV transmittering og trådløs bredbånd.

5G – har det betydning for strålingen vi bliver udsat for?

Med hjælp fra Energistyrelsen, har vi fået et indblik i, hvordan denne nye teknologi vil påvirke os. Strålingsniveauet kommer, som det er nu, til at ligge lang under det tilladte. Teleselskaber forventer at der kommer flere antennepositioner rundt om i Danmark. De forventer der vil komme en stigning på omkring 20-25%. Det vil ske ved hjælp af nye og mindre antenner. De vil kunne være på hustage eller lygtepæle. Disse nye antenner kommer til at have en kortere rækkevide end dem vi kender til i dag. Det vil derfor give bruger en bedre forbindelse. Når man snakker stråling, så mener Energistyrelsen, at niveauet af mobilstrålingen ikke forventes at være højere end de eksisterende antenner fra 3G og 4G.

5G er fremtiden for mobilinternet

Grunden til at der bliver udviklet på 5. generation af internet er at det er hurtigere og mere stabilt. Så simpelt er det. Førhen var det normalt, på en 4G-forbindelse, at have en 30/30 MBit/s forbindelse. Med denne nye generation er du bedre dækket og har bedre hastighed. Her kan du regne med op til 500/500 MBit/s De tidligere generationer forbindelser bruger heller ikke samme frekvens som 5G. De tidligere forbindelser bruger 2.4 GHz eller 5 GHz. På den måde vil du kunne, med de nye telefoner, kunne fange denne forbindelse, uden at komme i karambolage med de devices som ikke kan modtage 5G og derved sikre god dækning.

Hele udrulningen af denne teknologi vil ske i løbet af 2022, for Telia og Telenor. Grunden til det tager ekstra er, som nævnt tidligere, at det fungere på en anden frekvens. Dette kræver nye master og kontrolpunkter for at sikre en god dækning for deres brugere.

Drop besværet – få hjælp til valg af teleudbyder! 

Mange af de store udbydere har også mindre selskaber under sig. Oister ligger fx under 3.De benytter sig af det samme netværk, men tilbyder andre pakker og priser. Derfor anbefaler vi, at du omhyggeligt gennemgår de forskellige tilbud. Det er ikke altid at du har tid til det, når man samtidig skal drive virksomhed.

Hos Odeno har vi derfor specialiseret os i at hjælpe virksomheder med at finde en teleudbyder der passer til netop dem. Vi tror ikke på ”one size fits all”-løsninger, og vores samarbejde med en lang række udbydere sikrer, at vi kan tilbyde vores kunder, en løsning med deres behov for øje. Om det er 5G, 4G eller tale som er vigtigt for dig, er velkommen til at skrive til os og så kan vi arrangere en uforpligtende møde.

 

Leave a Reply